Vypadá to, že nedávné spekulace o rebootu hororové série Silent Hill nejsou pravdivé. Mluvčí Konami je v rozhovoru pro Rely On Horror popřel s tím, že si jsou v japonské společnosti vědomi, že to není odpověď, kterou fanoušci Silent Hill chtěli slyšet.

„Jsme si vědomi všech těch spekulací a zpráv, ale mohu potvrdit, že nejsou pravdivé,“ uvedl mluvčí Konami pro Rely On Horror. „Vím, že to není odpověď, kterou naši fanoušci chtějí slyšet. To neznamená, že zcela zavíráme dveře před touto franšízou. Jen to nebude tak, jak se tvrdí,“ dodal.

O potenciálním restartu Silent Hill se už nějakou dobu mluví, stejně tak o potenciálním oživení zrušeného Silent Hills projektu od Hidea Kojimy. Nedávné spekulace tvrdily, že Masahiro Ito, zakladatel série Silent Hill, pracuje na novém Silent Hill, ve spolupráci se SIE Japan Studio, které patří pod Sony. Jedna ze spekulací dokonce tvrdila, že má jít o exkluzivitu pro PS5, protože vývoj financuje Sony, která se má rovněž snažit navázat další spolupráci s Kojimou (po Death Stranding) a dát mu peníze na obnovení Silent Hills. Jiné pověsti zase zmiňovaly, že Kojima má se Sony pracovat na menším interaktivním hororu, jenž nemá takový rozpočet jako Death Stranding.

Pokud máte spekulace rádi, tak Konami může mít pravdu, ale přesto nové Silent Hill může vznikat. Protože na něm pracuje Sony a ne přímo Konami. Tak uvidíme. Na nový Silent Hill čekáme od roku 2012, kdy vyšel Silent Hill: Downpour od českého studia Vatra Games. Projekt Silent Hills (P.T.) byl hodně nadějný, tak snad se k němu Kojima vrátí.