Oblíbená hororová série Silent Hill se dočkala neslavného konce a ukončení vývoje jejího posledního oznámeného dílu pod taktovkou Hidea Kojimy patří dodnes mezi největší herní zklamání historie. Superstar vývojářského nebe Kojima se sice dokázal oklepat, založit vlastní herní studio a vytvořit jednu z nejoriginálnějších her poslední doby (Death Stranding), značka Silent Hill však do dnešního dne leží na mrtvém bodě. Nemusí tomu tak být na dlouho, jelikož dle zpráv z webu Rely on Horror to vypadá, že se blíží návrat nejen jednoho Silent Hill, ale rovnou dvou.

Tento web má údajně hned dva zdroje, které nezávisle na sobě tvrdí, že Masahiro Ito skutečně pracuje na novém Silent Hill, jak sám již před časem naznačil na svém twiterovém účtu. Právě Ito patří mezi otce zakladatele této kultovní série a na prvních čtyřech dílech pracoval třeba jako designér monster a příšer. Po jeho boku se k vývoji vrací i Keiichiro Toyama, režisér a spisovatel původního Silent Hill z roku 1999, a Akira Yamaoka, který se proslavil jako hudební skladatel u většiny dílů této série. 

Tohle trio vývojářů údajně pracuje na soft rebootu (měkký restart) tohoto herního klenotu, který se bude jmenovat jednoduše "Silent Hill". Tahle hra má vznikat pod hlavičkou vývojářského studia SIE Japan Studio, je však možné že jeho součástí jsou i zaměstnanci studia Project Siren, jelikož jejich ředitelem a zakladatelem je právě jeden z hlavní trojice, a to Keiichiro Toyama. Project Siren má navíc bohaté zkušenosti s tvorbou klasických japonských hororů, ve svém portfoliu totiž mají sérii Siren. V posledních letech však světu přinesli Gravity Rush a Gravity Rush 2

Nový Silent Hill má být ve vývoji již přibližně rok a hlavní impuls pro jeho tvorbu údajně vyvolalo Sony. Jedna ze spekulací tak hovoří o tom, že hra bude exkluzivním titulem pro blížící se PlayStation 5.

Sony však tímto nekončí a údajně chce napravit napjaté vztahy mezi Konami a Kojima Productions, zdá se tak, že výše zmíněné Silent Hills pod vedení Hidea Kojimy se může dočkat zmrtvýchvstání. Sony si totiž všímá, že lidé po tomto titulu touží i pět let po jeho zrušení (P.T.). Také na této informaci se nezávazně shodují oba zdroje webu, a proto se zdají být legitimní. 

Kojimův Silent Hills by měl plně využívat VR headset, který se připravuje pro PlayStation 5, a Sony údajně nabízí Kojimovi, aby tato hra byla vytvořena ve stylu Telltale, popřípadě příběhových adventur od Supermassive. Zároveň však chtějí nechat Kojimovi veškerou kreativní volnost. Každopádně tento titul doposud nemůžeme brát jako hotovou věc a jediné na čem se 100 % pracuje (dle zdrojů), je Silent Hill od studia SIE Japan Studio. Sony však o návrat Silent Hills opravdu hodně stojí a sám Kojima chce vytvořit opravdu děsivou hororovou hru.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ČLÁNKY K TÉMATU