Pro někoho je to blbost, jiný považuje Stray za jednu z nejlepších her loňského roku. Pravdou je, že tohle kočičí dobrodružství zapůsobilo a stalo se výrazným titulem s konzolovou exkluzivitou PlayStationu. Teď se pomalu mohou začít těšit také hráči na konzolích Xbox.

Xbox Series X/S a Xbox One verze Stray prozradila předčasně americká ratingová organizace ESRB, oficiálně oznámeny zatím nebyly. Dle výpisu nemusí být představení daleko. Ideální příležitost bude mít společnost Annapurna Interactive s nezávislým francouzských studiem BlueTwelve v červnu na Summer Game Festu, případně na Xbox Games Showcase.

Stray původně vyšlo v červenci 2022 na PS5, PS4 a PC. Hra byla od začátku dostupná také pro předplatitele PlayStation Plus Extra a Premium. Sony dle všeho má domluvenou roční konzolovou exkluzivitu. Tím pádem vydání na Xbox můžeme očekávat za dva měsíce.

„Stray je dobrodružnou kočičí hrou z pohledu třetí osoby, zasazenou do neonem osvětlených uliček rozpadajícího se kyberměsta a temného prostředí jeho pochybného podsvětí. Pohlédni na svět očima zatoulané kočky a interaguj s prostředím spoustou hravých způsobů,“ uvádí tisková zpráva.