Společnost Bandai Namco u příležitosti celosvětového finále Tekken World Tour 2022 zveřejnila nový gameplay trailer pro Tekken 8, který ukazuje změny v bojovém systému a potvrzuje návrat postavy se jménem Nina Williams.

Během keynote šéf vývoje Kohei Ikeda vystoupil a prohlásil, že klíčovým slovem pro Tekken 8 je agresivita. Ta se týká hratelnosti, vizuální stránky a efektů.

V Tekken 8 se vrací Rage State, jenž se opět aktivuje, když zdraví postavy klesne pod určitou úroveň. Je tady také upravený Recoverable Gauge z Tekken Tag Tournament. Umožňuje částečné obnovení zdraví, pokud po zablokování silného nepřátelského úderu okamžitě přejdete do protiútoku.

Systém Heat lze aktivovat ručně, provedením specifických útoků nebo útokem na protivníka. Ve stavu „heat“ může postava provádět speciální útoky, snadněji regenerovat zdraví a dočasně se zvýší její základní statistiky.

Kromě toho myslí vývojáři také na nováčky a méně ostřílené hráče, a to skrz nový systém ovládání, jenž kombinuje různé typy asistencí z předchozích dílů série. Zajímavé je, že při tomto stylu ovládání postava provede útok nebo kombo, které je nejvhodnější pro danou situaci. Jde tedy o zjednodušení komb a zkratku pro provádění nejsilnějších úderů.

Na druhou stranu by nikdo neměl tento systém ovládání zneužívat, i když bude dostupný ve všech režimech, tak je doporučován jako možnost, jak se seznámit s hrou a k vyzkoušení nových postav. Pokud budete chtít v Tekken 8 uspět, musíte přejít na „normální“ ovládání.

Tekken 8 je vytvářen v Unreal Enginu 5 pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Datum vydání stanoveno nebylo.