Bude to 20 let od vydání tohoto hack-and-slash akčního RPG, které si jistě pamatují hráči vlastnící konzoli PlayStation 2 či Xbox, jelikož Baldur's Gate: Dark Alliance bylo ve své době velmi proslulým kooperačním titulem. Po takové spoustě let je skvělé vidět, že se tato hra od studia Interplay Entertainment, podívá na novější konzole a přinese tuto klasiku zpět na naše obrazovky.

Přečtěte si také: Preview Baldur's Gate III: čím je toto masivní RPG výjimečné?

Pokud se ptáte, jak dlouho ještě budete muset čekat, než se sami či s nějakým vaším kumpánem podíváte zpět do světa Baldur's Gate, tak pro vás mám dobrou zprávu. Titul znovu vychází dnes na Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

Navíc si ho budete moci pořídit za 30 dolarů/eur (cca 640 Kč), což není zas tak strašná cena, když vezmeme v potaz, že se jedná o znovu vydání hry pouze s přidáním rozlišení 4K, které bude titul podporovat všude kromě Nintenda Switch. Jinak, co se PC a mobilní verze týče, tak ty by měly vyjít v průběhu letošního roku.

Za tímto znovu vydáním stojí studio a herní vydavatel Interplay Entertainment, což je společnost, která se i přes svůj bankrot, jenž prodělala v roce 2006, stále drží na herní scéně. Interplay Entertainment sice přišlo o většinu svých herní značek, které bylo nuceno prodat, i tak se firmě povedlo znovu dostat na naše obrazovky titul jako je Baldur's Gate: Dark Alliance.

Tohle ale není jediná hra týkající se série Baldur's Gate, se kterou se něco děje. Minulý měsíc se hry Baldur's Gate, Baldur's Gate 2 a Icewind Dale Enhanced Editions dočkaly veliké aktualizace a v současné době studio Larian, které můžete znát díky sérii Divinity Original Sin, pracuje na třetím pokračování této slavné série.

Mimo to, pokud máte rádi hry vycházející ze světa Dungeons & Dragons, můžete se podívat na kooperační titul Dungeons & Dragons: Dark Alliance od studia Tuque Games, který by měl vyjít v průběhu letošního léta na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintedno Switch a PC.