Přesně 27. dubna to bude třicet let od vydání hry Kirby's Dream Land. Tehdy titul vyšel pro herní konzoli Game Boy, nyní fanoušci růžového sympaťáka získají výroční dárek v podobě nově vydané hry Kirby and the Forgotten Land. Ta vychází již 25. 3. na Nintendo Switch.

Kirby and the Forgotten Land byl původně oznámen v září prostřednictvím eventu Nintendo Direct a nyní tak získal konkrétní datum vydání. Hráčům, kteří se ke Kirbymu připojí, nabídne objevování ve zcela novém 3D dobrodružství s novými lokacemi a novými schopnostmi. Na co konkrétně se můžeme těšit, přibližuje text od vývojářského studia HAL Laboratory:

Kirby má cit pro vdechování vzduchu, a tak bude mít práce nad hlavu, když dorazí do neznámé země a zjistí, že Waddle Dees je unesen Beast Packem! Aby Kirby zachránil Waddle Deese, vydává se na cestu se zvědavým Elfilinem, se kterým se setkává v novém světě. V tomto rozsáhlém dobrodružství využijete řadu Kirbyho schopností k boji s nepřáteli a navigaci v pulzujících 3D prostředích. Projdete světem, ve kterém se příroda a minulá civilizace spojily v řadě oblastí plných plošinovkových výzev. Když se vydáte osvobodit Waddle Deese drženého v zajetí v cílovém bodě na konci každé etapy, budete chtít prozkoumat každý kout a skulinu, abyste také zachránili co nejvíce Waddle Deese na cestě!

Posledně vydanou hrou s růžovým sympaťákem je titul Kirby Star Allies, ta vyšla v březnu 2018. Která hra s Kirbym se vám za těch třicet let líbila nejvíce?