Očekávání kolem Kingdom Come: Deliverance 2 rostou. Pokračování středověkého akčního RPG od pražského studia Warhorse je bedlivě sledováno a fanoušci se po oznamovacím traileru a propracované prezentaci nemohou dočkat dalších detailů.

S trochou překvapení jsme se jich dočkali během přednášky producenta Martina Klímy na brněnském Game Access. Tam zaznělo několik technických detailů a bohužel také potvrzení, že Kingdom Come: Deliverance 2 odehrávající se v okolí Kutné Hory je další hrou, která na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S poběží pouze při 30 snímcích za sekundu.

Co se rozlišení týče, tak na PS5 a Xboxu Series X to bude 4K, i když nebylo specifikováno, zda nativní, zatímco na slabším Xboxu Series S pouze 1440p, informuje Zing.cz. S ohledem na náročnost bych osobně očekával, že obraz bude do 4K roztáhnut a nebude nativní. To se u RPG s otevřeným světem ani neočekává.

S ohledem na tyto informace se nezdá, že bychom na konzolích dostali na výběr grafický režim: buď zaměřený na lepší grafiku, nebo lepší frekvenci snímků za sekundu. Lepší kvalita tak bude pouze na počítačích. Konzolisté mohou být potěšeni alespoň tím, že Kingdom Come: Deliverance 2 dle producenta běží stabilně nad 30 snímků.

Na přednášce se Martin Klíma věnoval omezením, které představuje méně výkonný Xbox Series S. Jeho 10 GB paměti značně limituje vývojáře při jejich ambicích. Jelikož je paměť Series S ve srovnání s předchozí generací větší o 25 %, tak bylo jejich cílem, aby i hra byla o 25 % větší.

Jako poslední věc se Klíma nebál zabrousit do chyb a problémů, které trápily předešlý díl. Ten měl mít necelých 49 tisíc bugů, zatímco při vývoji druhého dílu jich mělo být napočítáno téměř 280 tisíc. Z toho zhruba 204 tisíc má být již opraveno. Ovšem Klíma očekává překonání hranice tří set tisíc zaznamenaných bugů. Tak snad se podaří ty největší do vydání vychytat.

Kingdom Come: Deliverance 2 je v plánu na letošní rok pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na všech platformách bude český dabing a české titulky. Brzy se máme dočkat nového videa, možná během Summer Game Festu.