Jak to tak poslední dobou vypadá, něco se buď ruší nebo končí nějaká éra. Jedna taková zrovna skončila u Blizzardu, jehož prostory se rozhodl zcela naposledy opustit Michael Chu, jeden z hlavních scénáristů, který pro celou společnost pracoval dobrých dvacet let.

Oznámení o odchodu vydal na svém blogu a také Twitteru. Důvody nezmínil, ale prozradil, že se bude chtít i nadále angažovat ve psaní a vytváření příběhů a nových světů.

Teď, jak naposledy procházím dveřmi Blizzardu, mám nové sny: pokračovat ve vyprávění příběhů a vytváření světů, které spojují lidi skrze hry. Pomoct vytvořit inkluzivní svět, v němž budou chtít lidé sdílet příběhy reflektující jejich zkušenosti. Doufám, že je to něco, co můžeme vytvořit společně. To je budoucnost, v kterou věřím,” napsal ve svém blogovém článku.

Kam přesně Chuovy cesty povedou, zatím nevíme, ale ať už to bude kamkoliv, můžeme s největší pravděpodobností čekat, že z toho vzejde něco dobrého. Michael Chu koneckonců v Blizzardu pracoval a vypomáhal na třetím Warcraftu, World of Warcraft, druhém a třetím Diablu, a především pak na Overwatch a chystaném Overwatch 2. Rozhodně jsme zvědaví na ty nové příběhy a světy, které chce vytvořit. Talent na to opravdu má.

BŘEZNOVÉ A DUBNOVÉ ZÁPASY V OVERWATCH LEAGUE SE RUŠÍ

A aby toho nebylo málo, je tu další den, a tudíž další zpráva v níž zazní slovo „koronavirus”. Už i my máme dost všech těch zrušených akcí a zákazů, ale bohužel, konec toho všeho je zatím v nedohledu. Zrovna včera jsme se oficiálně dozvěděli, že došlo ke zrušení letošní E3 (nebo alespoň její fyzické podoby) a záhy na to přišlo oznámení, že se březnové a dubnové zápasy a eventy Overwatch League taktéž ruší. Všechny zápasy od května a dál by tímto rozhodnutím neměly být nijak ovlivněny.

E-sportovou ligu (stále) extrémně populárního Overwatch sleduje hromada lidí, takže takové oznámení není zrovna jedno z nejmenších. Blizzard se ale naštěstí zachoval vůči účastníkům a organizátorům zodpovědně. Důvodem zrušení je samozřejmě již zmíněný koronavirus, respektive obavy z něj, a jde tedy o opatření proti přenášení a případné nákaze zaměstnanců a hráčů v profesionálních týmech ligy.