John Romero pracuje na nové střílečce z pohledu první osoby. Autor legendárních titulů Doom a Quake se s informací pochlubil na Twitteru a hned uvedl, že tajemný projekt vzniká ve spolupráci s významným vydavatelem. Toho nespecifikoval. Místo toho napsal, že jde o zcela novou FPS, tedy novou značku, nemáme tedy očekávat pokračování jeho předchozích projektů.

Romero je ve fázi najímání zaměstnanců. Projekt je pravděpodobně v rané fázi vývoje, při němž studio expanduje. Jisté je, že současní (někteří s Romerem spolupracují desítky let) a budoucí vývojáři budou pracovat v Unreal Enginu 5.

Více toho autor neprozradil. Další informace tak musíme hledat v inzerátech. Ty naznačují výrazné zaměření na multiplayer. Sám Romero fanoušky prosí o trpělivost s tím, že je příliš brzy na to, aby se podělil o konkrétní detaily. Jisté je jedno, John Romero se po méně povedené mafiánské strategii Empire of Sin z roku 2020 vrací do žánru, který výrazně ovlivnil. A který z jistého úhlu pohledu pomáhal stvořit.

Šéf vývoje, designér a programátor John Romero byl spoluzakladatelem id Software, kde společně s Johnem Carmackem a dalšími lidmi vytvořil mnoho legendárních her, mimo jiné Wolfenstein 3D, Doom, Doom II a Quake. Také se podílel na vydání kultovních fantasy stříleček Heretic a Hexen: Beyond Heretic od Raven Software a je podepsán pod sérií Dangerous Dave. Romero je navíc spoluzakladatelem studia Ion Storm, kde vznikla nejen klasika jménem první Deus Ex, ale i hrstka ve své době hůře přijatých titulů nebo vyslovených propadáků. Mezi ně patří nechvalně proslulá Daikatana, Thief 3: Deadly Shadows, Anachronox či Deus Ex: Invisible War.

Nutno ale podotknout, že režie vývoje většiny těchto projektů byla v rukou ostatních klíčových zaměstnanců Ion Storm, zpravidla Warrena Spectora nebo Toma Halla (Commander Keen). Sám John Romero je proto spojován předeším s Daikatanou. V roce 2015 pak se svou ženou Brendou založil studio Romero Games a od té doby vydal Gunman Taco Truck (2017), Empire of Sin (2020) a Dangerous Dave Champion's Edition (2021). V rámci svého studia vydal také SIGIL (2019), novou epizodu pro originální DOOM, potažmo The Ultimate DOOM, a letos přišel v rámci podpory Ukrajiny s úrovní One Humanity, pro změnu určenou pro DOOM II.