Podporu Ukrajiny v návaznosti na invazi ruských vojsk vyjadřuje stále více herních studií i jednotlivých vývojářů. Teď se k nim přidal i slavný designér John Romero, který se podílel na vzniku klasik jako DOOM, Wolfenstein, Quake nebo Heretic/Hexen. A to dost svérázným, ale pro něj zároveň velmi příhodným způsobem.

Romero vytvořil zcela novou úroveň pro DOOM 2 z roku 1994, nazvanou One Humanity. Tu si můžete zakoupit na webu studia Romero Games za 5 dolarů (cca 120 Kč), přičemž veškerý výdělek poputuje na konto Červeného kříže a fondu Central Emergency Response Fund, který spadá pod Organizaci spojených národů. Zajímavé přitom je, že to je vůbec první level pro pokračování originálního DOOMu, který John Romero vytvořil od roku 1994.

Pokud si One Humanity zakoupíte, dostanete přístup k odkazu na stažení, díky němuž si můžete až třikrát stáhnout příslušný .WAD soubor. Poté potřebujete registrovanou kopii DOOMu 2, tedy například verzi ze Steamu nebo z GOG.com, a nějaký moderní source port. My jsme si již level koupili a vyzkoušeli ho s pomocí GZDoomu, přičemž se jedná o příjemnou malou úroveň, která určitě potěší každého fanouška. A protože komunita okolo série DOOM a samotného Johna Romera není zrovna malá, věříme, že výtěžek z prodeje nakonec potěší i ty, pro které je určen.