Společnost Sony aktualizovala oficiální stránky PS5 verze Resident Evil Village a prozradila, jak připravovaný horor od Capcomu poběží na nové generaci konzolí a jaké funkce PlayStationu 5 budou využity.

Máme potvrzeno, že Resident Evil Village poběží v dynamickém rozlišení 4K. Hra má nabídnout ohromující grafiku. Při hraní máte být okouzleni krásami a zároveň vidět všechny ty hrůzy. Zmíněna je také podpora ray-tracingu.

Samozřejmostí je okamžité nahrávání díky SSD disku. Vývojáři Capcomu zapracovali také na funkcích bezdrátového ovladače DualSense a nabídnou podporu adaptivních spouští a haptické odezvy. „Okus odpor spouště zbraní na vlastní bříška prstů a nech se ještě víc vtáhnout do děje, láká Sony na speciální vibrace, zatímco u haptické odezvy píše, že díky ní okusíme simulovaný pocit střelby ze skutečné zbraně,“ píše Sony.

V neposlední řadě došlo na potvrzení Tempest 3D AudioTech v kompatibilních sluchátkách: „Nech se v Resident Evil Village pohltit pečlivě zpracovanou hudbou a zvukovými efekty řádného survival hororu. Díky 3D ozvučení přicházejí děsivé zvuky, z kterých ti naskočí husí kůže, ze všech směrů,“ dodává Sony.

Příběh hry: Několik let po hrůzných událostech oceňované hry Resident Evil 7 biohazard se rozvíjí zbrusu nový příběh, v němž Ethan Winters se svou manželkou Miou žijí pokojný život na novém místě a oproštění od svých bývalých nočních můr. Zatímco společně budují svůj nový život, postihne je další tragédie.

Akce z vlastních očí: Hráči se ujmou role Ethana Winterse a veškeré osobní souboje i děsivé stíhání prožijí z vlastního pohledu.

Známé tváře a noví protivníci: Chris Redfield býval v sérii Resident Evil obvykle hrdinou, avšak jeho vystoupení v Resident Evil Village ho zdánlivě zahaluje zlověstnými motivy. Po Ethanovi půjde řada nových protivníků obývajících tajemnou vesnici, kteří budou brzdit každý jeho krok, jenž by mohl vést k pochopení téhle nové noční můry, ve které se ocitl.

Přečtěte si také: Další zdroj potvrzuje PlayStation 5 Pro. Sony má překvapit technologií

Pulzující vesnice plná života: Samotná vesnice není pouhým záhadným pozadím pro děsivé události odehrávající se ve hře, ale svébytnou součástí příběhu s vlastními tajemstvími, která Ethan musí odhalit, i hrozbami, před kterými musí utéct.

Pokud se těšíte na Resident Evil Village, podívejte se na poslední trailer. Hra vyjde v příštím roce pro PlayStation 5, PC a Xbox Series X/S.