Včera jsme vám přinesli minimální systémové požadavky Senua's Saga Hellblade 2. Dnes studio Ninja Theory zveřejnilo detailní hardwarové požadavky PC verze, včetně toho, jak na dané sestavě druhé dobrodružství keltské válečnice poběží.

Na minimální grafické nastavení v rozlišení 1080p nebude hra náročná. Naopak pro hraní s maximálními efekty v rozlišení 1440p a 4K budete potřebovat už moderní komponenty. Ve všech případech pomůže podpora DLSS 3, FSR 3 a XESS 1.3 pro dosažení vyšší snímkové frekvence. I když o té se vývojáři nezmiňují, tak víme, že na konzolích bude hra uzamčena na 30 FPS.

„Vytvořili jsme vysoce věrný zážitek z filmového pohlcení, a proto doporučujeme grafickou předvolbu ‚High‘. Od znovuvytvoření skutečných lokací na Islandu až po digitalizaci našich herců a jejich kostýmů jsme přivedli Senuin svět k životu v neuvěřitelných detailech. Doufáme, že vám tato hardwarová doporučení pomohou připravit se na to, abyste si 21. května užili co nejlepší zážitek,“ uvádí studio.

„Doporučujeme vám také nasadit si sluchátka pro plný binaurální zážitek, abyste se mohli do této nové cesty plně ponořit,“ dodávají autoři.

Senua’s Saga: Hellblade 2 vyjde 21. 5. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky, příběh zabere zhruba 7-8 hodin a titul najdete v Game Passu.