Bethesda nechce nic podcenit a začíná s marketingovou masírkou, aby hráče přesvědčila, že je first-person střílečka Redfall bude bavit. Tentokrát tady máme intenzivní bitvu proti speciálnímu a mocnému typu nepřítele. Tím je Rook.

Tohle monstrum bude do světa Redfallu posláno upířími bohy jako odplata za to, že jste zabili velký počet upírů. Rook je schopen se rychle přemístit a svými útoky způsobit ničivé poškození. Může vás překvapit nejen při plnění hlavních příběhových misí, ale také při vedlejších úkolech. Pokud se objeví, musíte se mít na pozoru a přemýšlet nad tím, jak ho zlikvidujete.

Vše se odehraje v ostrovním městečku Redfall ve státě Massachusetts, které je v obležení legie upírů, kteří zastínili slunce a odřízli obyvatele od okolního světa.

„Prozkoumejte otevřený svět a ponořte se do hluboké příběhové kampaně, kde odhalíte tajemství výskytu upírů. Spojte se s hrstkou přeživších proti příšerám, které chtějí vysát město do poslední kapky krve,“ láká tisková zpráva.

Redfall kombinuje možnosti hry pro jednoho i více hráčů, takže se hráči mohou vydat do temnoty sami nebo hrát v kooperaci až pro čtyři hráče. Spoluhráči si mohou vyzkoušet různou výbavu hrdinů a kombinovat své síly, aby našli kreativní řešení upíří apokalypsy. Budete hledat arzenál specializovaných zbraní a upravovat si postavu díky jedinečným vylepšením podle svého stylu hry: akční střílení, kradmý boj a cokoliv mezi tím.

Redfall vyjde 2. 5. tohoto roku pro Xbox Series X/S a PC. Novinka od studia Arkane (série Dishonored, Deathloop) bude ve stejný den dostupná pro předplatitele služby Game Pass.