Nintendo rozhodně nepatří mezi videoherní společnosti, které by vydávaly soundtracky ke svým hrám k poslechu. Naštěstí je tady The Pokémon Company. Firma, která je zodpovědná za správu značky Pokémon, na svém twitterovém účtu zveřejnila novinku v podobě oznámení o vydání veškeré hudby z původních her Pokémon Diamond a Pokémon Pearl.

Hudba je dostupná nejen k poslechu, ale můžete si ji i stáhnout a použít při vytváření svých vlastních videí či hudby. Jen bohužel, zájem je tak velký, že takový nápor návštěvníků pravděpodobně server nezvládá a je přetížen. Oficiální odkaz pkmn.news/DPMusicLibrary z oznámení není totiž v tuto chvíli funkční. Poslechnout si ji můžete prozatím prostřednictvím YouTube, kde hudba je též dostupná v podobě videa.

Oznámení přichází v době, kdy Nintendo tento týden začalo ve velkém blokovat videa za porušování autorských práv. To odnesl YouTube kanál GilvaSunner, který kvůli tomu přišel o více jak 3500 videí. Kanál se zaměřuje na soundtracky z Nintendo her a nikdy nijak neprofitoval z těchto videí. Jeho tvůrce na Twitteru oznámil, že svůj kanál po 11 letech smaže. Stát by se tak mělo již v pátek 4. 2.