Za ta léta, co existuje série Halo, se nám představila už řada her spadajících do tohoto univerza. Ať už se jedná o úplně první díl série, ikonické Halo 3 či nově připravované Halo Infinite, fanoušci této série se vždy rádi vrací ke starším titulům. To ale skončí, jelikož studio 343 Industries oznámilo, že všechny hry série, které vyšly na konzoli Xbox 360, přijdou v prosinci/decembri příštího roku o veškerou online podporu.

Hry ze série Halo, které vyšly na Xbox 360
Halo: Combat Evolved Anniversary
Halo 3
Halo 3: ODST
Halo Wars
Halo Reach
Halo 4
Halo: Spartan Assault

Jakoukoliv z těchto her si budete moci úplně v pohodě zahrát, jen přijdete o možnost využívat online funkce, které jednotlivé tituly dříve nabízely. Mezi ně patří například multiplayer, jehož ztráta zamrzí ze všeho úplně nejvíce. Navíc pokud přemýšlíte o tom, že si multiplayer v klidu vychutnáte na svém Xboxu One díky zpětně kompatibilitě, tak vás bohužel musím zklamat. Stále se bude jednat o hru z Xboxu 360, a tak vám nepojedou online funkce ani zde.

Ve svém příspěvku na Halo Waypoint vývojáři ze studia 343 Industries řekli, že udržet online funkce pro jednotlivé tituly zabere spoustu času a práce. A jelikož počet hráčů využívajících těchto funkcí v poslední době dost klesá, především kvůli Halo: The Master Chief Collection, studiu se nevyplatí o verze pro Xbox 360 dále starat.

„Údržba těchto služeb dnes vyžaduje značný čas a prostředky, které přímo ovlivňují schopnost studia podporovat současné i budoucí projekty, jako je Halo: The Master Chief Collection a Halo Infinite,“  řekl zástupce studia 343 Industries.

Přečtěte si také: Halo Infinite vyjde až na podzim přištího roku

K tomu všemu všechny díly Halo, které vyšly na Xbox 360, začínají postupně stárnout, když Halo 3 je tu s námi už neuvěřitelných 14 let. Navíc vylepšené verze většiny z těchto sedmi titulů najdete v Master Chief Collection, takže není divu, že Xbox 360 verze přicházejí o své hráče.

Pro 343 Industries je nyní důležité soustředit se na vývoj nového Halo. Proto je nutné pustit staré projekty k vodě a začít se zaměřovat na budoucnost značky. To mají ve studiu rozhodně v plánu, přece jen řekli: „Naše týmy jsou zcela zaměřeny na budoucnost Halo. Od významných aktualizací a vylepšení Master Chief Collection, přechodu na PC, až po budoucnost franšízy s Halo Infinite - pracujeme na poskytování skvělých zážitků pro nadcházející roky."