Tak tohle je opravdu nešťastná rána. Halo Infinite, které mělo vyjít ještě letos v doprovodu s konzolemi Xbox Series X/S, bylo nejen odloženo na příští rok, jak už nějakou dobu víme, ale dokonce až do jeho podzimu.

Jak prozrazuje nový vývojářský článek od Josepha Statena, veterána týmu Bungie a série samotné, Halo Infinite je nyní plánováno na podzimní období 2021. Tedy někde mezi 22. zářím/septembrom a 21. prosincem/decembrom.

Přibližně roční odklad sám o sobě vypovídá, že se určité aspekty hry výrazně předělávají a upravují, zejména grafika, k čemuž se blogový článek také dostává. Vývojářský tým údajně bojoval se zpětnou vazbou na hru po jejím prvním ukázání, dokud si neuvědomili, že opravdu potřebují co nejvíce času, aby všechno udělali správně. A to právě především po audiovizuální stránce.

Celý článek funguje trochu jako rozhovor s několika členy týmu a zabývá se různými částmi vývoje i hry; stejně tak nabízí několik nových obrázků s vylepšenou grafikou a kupříkladu první pohled na multiplayerovou mapu nebo nový concept art.

Samotný update je poté zakončen opět slovy Josepha Statena, který si samotnou hru vychvaluje. Údajně měl možnost kampaň dohrát už minimálně dvakrát a byl překvapen. Nicméně to samozřejmě nemění nic na tom, že je stále potřeba udělat spoustu práce a na Halo Infinite si ještě dlouho počkáme.