Máme tu odklad dalších dvou her. Počkat si budeme muset na očekávaný RPG titul Wasteland 3 i Minecraft Dungeons. Naštěstí obě hry vyjdou v letošním roce.

Wasteland 3 první hrou odloženou kvůli koronaviru

Začneme u mrazivého taktického RPG. Společnosti inXile a Microsoft oznámily, že z důvodu globální pandemie koronaviru Covid-19 jsou nuceni odložit hru. Jde tak o první titul, který je odložen kvůli koronaviru.

Wasteland 3 nevyjde 19. 5., nýbrž až 28. 8. 2020 ve verzích pro PC, Xbox One, PS4, Mac a Linux. PC a Xbox One verze budou v den vydání dostupné i v předplatném Xbox Game Pass.

Za odklad může práce na dálku, která komplikuje dokončení Wasteland 3. Aby hra vyšla ve stavu, který si inXile s Microsoftem představují, rozhodli se raději pro odklad. Během této doby budou na hře pracovat a využijí při tom i zpětnou vazbu od hráčů, kteří dostali šanci si Wasteland 3 zahrát během bety. Opravy mají být chyby a vylepšena optimalizace. Jinak si ale komunita taktické RPG pochvalovala, což vývojáře pochopitelně těší.

Pokud chcete Wasteland 3 vidět, tak nahoře najdete gameplay záběry od amerického webu IGN, který prezentuje post-apokalyptickou zmrzlou pustinu.

MINECRAFT DUNGEONS S NOVÝM DATEM VYDÁNÍ

Minecraft Dungeons byl původně slibován na duben, ale Mojang v doprovodu Microsoftu dnes oznámil nové datum. Tím se stal 26. květen/máj, kdy se tenhle dungeon crawler ze světa Minecraftu začne prodávat ve verzích pro PC, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch. I Minecraft Dungeon bude v den vydání dostupný v Xbox Game Passu.