Po koronaviru začaly vydavatelské společnosti hledat položky, u kterých by mohly ušetřit. U některých jsou to fyzické verze her, protože stále více hráčů kupuje hry digitálně. To přiznal také Capcom, kde digitální tituly tvoří 90,1 % veškerých prodejů. Firma očekává další růst. Navzdory tomu nehodlá Capcom opustit od výroby fyzických verzí.

„Vzhledem k významnému počtu koncových zákazníků, kteří vytvářejí poptávku po fyzických edicích her, nepředpokládáme, že bychom tento typ produktu vyřadili z naší nabídky,“ uvedl zástupce Capcomu během otázek a odpovědí na 45. řádném valném shromáždění akcionářů, reportuje VGC.

Capcom uklidnil všechny příznivce krabiček a sběratelských edic. Velké hry typu Resident Evil, Street Fighter, Monster Hunter či Dragon's Dogma budou nadále vycházet fyzicky. Naopak u menších titulů bude japonská společnost upřednostňovat digitální verze. Například tento měsíc vyšla akční strategie Kunitsu-Gami: Path of the Goddess pouze digitálně pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, navíc hned v den vydání v Game Passu.

Co se týče dalších projektů Capcomu, tak se akcionáři ptali na některé značky, které jsou delší dobu uloženy u ledu, zejména Mega Mana a Ace Attorney. Obě série považuje společnost za cenné franšízy a zvažuje nové hry.

Nedávno Capcom potvrdil Resident Evil 9. Na příští rok chystá Monster Hunter Wilds.