Hororový film Věc od Johna Carpentera je vlivná a kultovní záležitost, kterou se i dnes nechávají inspirovat různí tvůrci nejen filmů, ale také her. Dokazuje to horor ILL, který byl poprvé výrazněji představen na konci minulého roku. V této temné střílečce hrané z pohledu první osoby se střetneme s ohavnými monstry, jež mnohdy vypadají, jako kdyby nějaký šílenec poslepoval různé části lidských těl. Stačí se podívat na krátký gameplay trailer vydaný v rámci akce Future Games Show.

Nepřátelé se dokonce mohou za pochodu měnit. Jejich forma zkrátka není stálá, což znamená, že se přímo během boje budete muset změnám monstrózních protivníků přizpůsobit. A protože celý herní průmysl zjevně teprve v posledních letech zjistil, že kdysi existovala hra jménem Dead Space, vhodným způsobem likvidace nepřátel je nejen vhodné využívání okolního prostředí, ale i odstraňování končetin všemi dostupnými prostředky.

ILL je však survival horor, což znamená, že musíte mít na paměti vhodnou správu munice a zdrojů. Občas tedy není od věci pomalejší postup a snaha vyhnout se přímé konfrontaci a přestřelkám za každou cenu. Počítat můžeme i s řádným hororovým příběhem, který odhalí nejen minulost hlavní postavy. Podle slov tvůrců ale nemá děj být přehnaně komplikovaný.

Stále bohužel nevíme, na jaké platformy ILL dorazí, i když PC je podle všeho jistota, a kdy vyjde. Nadále ale platí, že hru pohání Unreal Engine 5.