Zbytečně se nenadchněme, po Abandoned je rozumné zůstat obezřetní. Ovšem střílečce ILL se nedá upřít, že vypadá hodně zajímavě. Láká na znepokojivou atmosféru a hororový survival zážitek s velkou dávkou hypernásilí.

Čeká na nás pohled z první osoby a prý oslňující grafika se všemi detaily. Projekt je vyvíjet na Unreal Enginu 5 a využije technologie Lumen i Nanite. Efekty mají vyniknout v kombinaci se survival hororem, brutálními scénami a atmosférou hrůzy a děsu.

Hra ILL původně vznikala ve vskutku malém týmu nadšených dobrovolníků. První ukázka ale natolik nadchla komunitu, že postupem času se z týmu stalo nezávislé studio s názvem Team Clout se sídlem v Rusku. Sice mají autoři nadále omezené zdroje, ale chtějí svůj vysněný titul dotáhnout do konce.

Vývojáři tvrdí, že video, na které se můžete podívat úplně nahoře, bylo nahráno v reálném čase. Pokud je to pravda a nejedná se pouze o prototyp/vizualizaci, která bude později degradována, je to působivé.

Určitě se podívejte na další videa. To nejnovější (úplně nahoře) ukazuje totiž jen jednu část hry. V jiných se vám naskytne pohled na zabíjení nepřátel pomocí brokovnice a na monstra, s nimiž se setkáme. Zaujme zejména transformace, jež má probíhat v reálném čase, tedy bez filmečků.

Na další informace o projektu si musíme počkat. Vývoj (potvrzen zatím jen pro PC) potrvá nejspíš ještě dlouho, tvůrci se titulu nemohou věnovat na plný úvazek, mají ještě jiné pracovní povinnosti.