Studio Sumo Digital se inspirovalo ve světě Krále zbrojníků a pro počítače a konzole chystá multiplayerovou PvPvE akci zasazenou do temného a násilného středověku za tyranské vlády. Hráči dají dohromady vlastní skupiny psanců a budou se snažit ukradnout poklad utiskující a zkorumpované vládě.

O Hood: Outlaws & Legends jsme poprvé slyšeli v létě letošního roku. Od té doby byl o legendách a mýtech Robina Hooda klid. Až dnes se nám přihlásila společnost Focus Home Interactive a zveřejnila nové trailery. Blíže se můžeme seznámit s příběhem skupiny bojovníků, respektive rozličnými třídami. Ty jsou celkem čtyři a každá třída bude jedinečná a hodit se na jiný herní styl.

Autoři neslavného Crackdownu 3 a arkádových závodů Team Sonic Racing považují Hood: Outlaws & Legends za důležitý a velký projekt. V něm budou hráči hledat poklad, který se může ukrývat například v dobře střeženém hradě pod ochranou nemilosrdné umělé inteligence. Bude pouze na vás, zda se k pokladu budete snažit přiblížit jako kdysi v sérii Thief, nebo to vezmete od podlahy se vší parádou v brutálních střetech. Abyste poklad získali, budete muset využít jedinečné dovednosti a mystické schopnosti každé postavy. K dispozici bude bojovník se sekerou, lučištník nebo asasín.

Během The Game Awards (začíná 11. 12. v jednu ráno našeho času) se můžete těšit na další ukázku. Hra je v plánu na rok 2021 pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Sumo Digital chtějí Hood: Outlaws & Legends postupně vylepšovat a přidávat nové mapy, postavy, herní módy a různé eventy.