Abubakar Salim, který se proslavil jako hlas hlavního hrdiny Bayeka z Assassin's Creed Origins, láká na velké oznámení. Uskuteční se tento týden. Salim neprozradil, čeho se oznámení týká. Je ale dost možné, že vnadí na představení nového Assassin's Creed od Ubisoftu. Už dlouho se spekuluje, že vývojáři pracují na Ragnaroku, jenž nám má ukázat svět v dobách Vikingů. Nabízí se také možnost oznámit Origins pro Nintendo Switch...

Abubakar Salim ke svému tweetu připojil gif Jasona Moama. Situaci budeme sledovat. Mezitím si ještě připomeneme, že spekulace tvrdí, že Assassin's Creed Ragnarok vyjde koncem letošního roku na současnou i novou generaci konzolí PlayStation a Xbox (plus PC), bude podporovat kooperaci a ukáže nám největší otevřený svět všech dob.

Mapa prý zahrne Skandinávii a velkou část Anglie, včetně Londýna a Plymouth. Jako v předchozím díle by měla být možnost volby mezi ženou a mužem, na příběh to však vliv mít nemá. Hlavní hrdina by se měl jmenovat Jora a během hry se stane asasínem. Systém Bratrstva by se měl taktéž vrátit a ve hře by měly být, podobně jako v novém Watch Dogs, rekrutovatelné NPC postavy. K cestování po moři by měla být k dispozici loď, avšak nebude tolik kladen důraz na námořní bitvy.

Ragnarok se má údajně soustředit na pomstu, s velkou částí prvního civilizačního příběhu. Ve hře by mělo jít navštívit říše jako Asgard nebo Jotunheim, velkou roli v příběhu by taktéž měly hrát mýtické postavy jako Odin a Loki. Hra by měla fungovat podobně jako Origins nebo Odyssey se zlepšenými mechanikami RPG.

Oficiálně víme, že Ubisoft mezi 1. 4. 2020 a 31. 3. 2021 vydá celkem pět her pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4 a Xbox One. Mezi nimi jsou již dříve oznámené tituly Watch Dogs: Legion, Rainbow Six Quarantine a Gods & Monsters. Plus dva dosud neohlášené AAA projekty. Jedním by měl být nový Assassin's Creed, tím druhým možná další Far Cry.