Na konzole PlayStation 5 a PlayStation 4 bez velkého humbuku vyšla komediální first-person střílečka High On Life, která je od konce loňského roku dostupná na konzolích Xbox a PC, včetně Game Passu. Cena na konzolích od Sony je 1599 Kč.

High On Life vytvořil Mark Justin Roiland, spoluautor animovaného sitcomu Rick and Morty. Hra má velmi kladné hodnocení od hráčů na Steamu a u nás obdržela 7/10 za specifický, ale (většinou skvělý humor), vynikající dabing a krásnou stylizaci.

„High On Life stojí a padá na svém osobitém humoru a celkovém konceptu, který pokud vám sedí, tak si hru pořádně užijete i navzdory faktu, že se v jádru skrývá buď celkem obyčejný základ, nebo v některých ohledech nevyužitý potenciál,“ dočtete se ve verdiktu recenze.

V High On Life musíte vysvobodit charismatické mluvící zbraně a stát se jejich partnery, abyste zastavili mimozemský kartel, jenž chce lidi využít jako drogu. Čeká vás cesta od nejrůznějších biomů a lokací napříč vesmírem, kde se postavíte zlotřilému Garmantuousovi a jeho gangu hrdlořezů, budete sbírat kořisti, potkávat jedinečné postavy a mnoho dalšího.