Dying Light 2 je očekávaným titulem studia Techland, který se objevil jako čiré překvápko na letošní E3. Jednička byla vřele přijatá, od dvojky se tak bude čekat minimálně stejný výkon. Když bude lepší, samozřejmě se nikdo nebude zlobit. Z dosavadních informací to vypadá tak, že sequel by svého předchůdce, minimálně co se příběhu týče, mohl předčit. Vyplynulo to už z prvotních informací na E3 a také z rozhovoru pro server GamingBolt, který zjistil, jak na tom bude např. herní doba.

Jestli si pamatujete ukázku z E3, bylo tam řečeno, že volby v Dying Light 2 budou mít své následky. Kreativní ředitel Techlandu Adrian Ciszewski navíc pověděl, že žádná z možných voleb není "ta dobrá". Řekl to s odkazem na E3 ukázku. Peacekeepeři jakékoliv přestupky brutálně trestají, zatímco obyčejní bandité mají zase své metody. Každá volba přinese jiný cyklus událostí, jehož výsledky budou různé. Vše je založené na pomyslných lanech a větvení, jak řekl scénárista Chris Avellone. A díky tomuto všemu bude také výrazně ovlivněna zmíněná herní doba.

Hlavní designér Tymon Smektala pro GamingBolt řekl, že je prakticky nemožné říct, jak dlouho vám zabere Dying Light 2 dohrát. I kvůli následkům se budete chtít vrátit ke staršímu savu, aby něco dopadlo jinak. "Budeme se bavit, řekněme, o jednom možném průchodu. Může vám to trvat 15 nebo 50 hodin, a výsledek bude identický. Jiný bude způsob, jak jste k němu došli. Do Dying Light 2 zainvestujete mnohem více z důvodu různých verzí jeho světa; z důvodu mnoha vedení příběhu a také z důvodu multiplayeru. To všechno dostanete za těch 60 dolarů," rozpovídal se Smektala.

Smektala mimoto také sdělil, že co se zbraní týče, budou to zbraně z doby temna, akorát modernizované do dnešní doby. Vedle všemožných seker či nožů zde narazíme tak na luky či kuše, upravených k obrazu dneška.