Před vydáním hráči kritizovali délku Senua's Saga Hellblade 2. Pokračování trýznivé cesty keltské válečnice lze dohrát za šest až sedm hodin. Navzdory tomu se ukázalo, že není moc hráčů, kteří by příběh dokončili.

Podle serveru TrueAchievements odemklo závěrečný achievement End the Tyranny pouze 13 % hráčů Xboxu (u členů TrueAchievements je to 34 %). Tento achievement získá každý, kdo dokončí hru. 87 % hráčů tento úspěch nezískalo. Na Steamu je situace lepší, tam End the Tyranny za první dva týdny odemklo 37 % hráčů.

Při ponoření hlouběji do statistik zjistíme další zajímavosti. Pouze 52 % hráčů na Xboxu se dostalo přes prvního bosse a získalo achievement The Next Sign. Na tohoto bosse narazíte zhruba po 30 minutách a není těžké ho porazit. Na Steamu je opět situace lepší: 84 % hráčů prošlo přes tuto první překážku.

Proč tolik hráčů nedokončilo Hellblade 2 a neporazilo prvního bosse? Odpovědí může být Game Pass. Díky předplatnému si Senua's Saga Hellblade 2 vyzkouší větší množství hráčů. Mnoho z nich ale zjistilo, že tahle akční adventura, která je hodně filmová, není nic pro ně, zatímco na Steamu si hru všichni kupují.

Důvodem může být také zdlouhavý úvod. Podle některých trvá příliš dlouho, než se hra rozjede. Dalším důvodem může být temný příběh a samotný styl hry, který je hodně depresivní a může mnohé odradit.