Haven je vesmírné RPG z produkce studia The Game Bakers. Dostáváme se v něm do milostného příběhu, který je veden dvěma milenci - Yu a Kay. Ti společně utekli na opuštěnou a zapovězenou planetu, aby mohla jejich láska pokračovat. Proto nechali svoji domovskou planetu Apiary a společně s ní i všechno ostatní za sebou. Avšak apiarská Rada má v plánu něco jiného, a tak se milostný pár musí mít stále na pozoru.

V tomhle nevšedním RPG se můžete těšit na nádherné dobrodružství plné emocí, rebelie a svobody. Pokud hledáte hru plnou akce, tak zde ji rozhodně nenajdete. V Haven na vás čeká oddechový a pohodový příběh, který vám ukáže, jak hry dovedou být krásné.

Pustíte se do prozkoumávání planety a budete hledat materiály, které vám poslouží k opravě vaší lodi, jež se postupně stane vaším novým domovem. Jakožto pár si užívejte každý den, zatímco vaříte, sbíráte potřebné suroviny či vyrábíte nové předměty.

Bojujte proti těm, kteří se vás snaží zničit. Synchronizujte svoje bojové schopnosti co nejvíce to jen jde. Ovládat totiž budete obě postavy naráz a vy rozhodně chcete je i jejich vztah udržet při životě.

Teď, když víte, o co ve hře přibližně jde, můžeme se pustit do dnešního tématu. Vývojáři z The Game Bakers totiž slibovali, že Haven dorazí v den vydání na všechny dostupné platformy. To se ale nestane, jelikož 3. 12. bude hra hotová pouze na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. To znamená, že verze pro PlayStation 4/5 a Nintendo Switch nám dorazí o něco později. Přesněji někdy v průběhu roku 2021.

„Náš plán s Haven byl takový, že jsme chtěli doručit hru na všechny platformy ve stejný čas, včetně Nintendo Switch a PlayStation 4, jelikož jsme chtěli, aby hráči mohli hrát bez ohledů na systém vlastní,“ řekla spoluzakladatelka The Game Bakers Audrey Leprince.

Leprince se dále zmiňuje, že jejich studio se skládá pouze ze 14členného týmu. I přesto by dokázali vydat Haven na všechny platformy současně, avšak do toho přišlo oznámení o nové generaci konzolí a také globální pandemie nového koronaviru. To vše vyústilo v rozhodnutí odložit PS4/5 a Nintendo Switch verze na začátek příštího roku.

Jelikož Haven dorazí na novou generaci konzolí, zmínila se Leprince i o tom, jak nám zde Haven poběží. Můžeme tedy očekávat 4K, vysoký počet snímků za sekundu a více detailů v přírodě na obou konzolích nové generace.

Kromě toho bylo také potvrzeno, že jakmile si hru pořídíte na starou generaci konzolí, obdržíte bezplatné vylepšení. Plus určitě stojí za zmínění, že verze na PC, Xbox One a Xbox Series X/S sdílejí váš postup mezi sebou. Takže můžete Haven začít hrát na PC a dokončit ho na konzoli od Microsoftu.

Haven dorazí již 3. 12. na PC, Xbox One, Xbox Series X/S. A jak jsme si říkali, verze pro PlayStation 4, PS5 a Nintendo Switch vyjde někdy na začátku roku 2021.