Happy Game od českého studia Amanita Design, která vyšla ve verzi pro PC a Switch na podzim roku 2021, je dost svérázná záležitost. A nejen díky tomu, že obsah hry tak úplně neodpovídá jejímu názvu. Už brzy se ale o tom, co tahle šílenost vlastně nabízí, budou moci přesvědčit hráči, kteří preferují mobilní platformy. 2. února/februára 2023 totiž Happy Game vyjde ve verzi pro iOS a Android.

Samotní vývojáři z Amanity prý považují Happy Game za adventuru spíše tahací než klikací, což má dotykovým obrazovkám mobilních telefonů a tabletů dobře svědčit. „Je moc hezké, že teď můžou hráči navázat ještě bližší kontakt s tím vším, co se v naší hře děje. Napichovat malé panáčky na opékací vidlici tažením prstu je totiž ještě silnější zážitek, než se o to pokoušet pomocí kurzoru myši," říká o svém nejnovějším počinu Jaromír Plachý, jeden z hlavních tvůrců hry, v tiskové zprávě. Tu doprovází také krátký teaser.

O kvalitách Happy Game svědčí třeba fakt, že se svéráznému titulu, v němž se hlavní hrdina snaží za hudebního doprovodu skupiny DVA přežít tři kruté noční můry, dařilo i při udílení cen Česká hra roku 2021. Díky Happy Game konkrétně tvůrci z Amanity získali cenu za nejlepší audiovizuální zpracování.

V tiskové zprávě se navíc dočteme, že Jaromír Plachý začíná pracovat na zbrusu novém, neoznámeném projektu. Nejde ale o jedinou novinku, která v Amanitě aktuálně vzniká, koneckonců to není tak dávno, co bylo naplno odhaleno antiutopistické dobrodružství Phonopolis, jež vzniká s využitím skutečných papírových modelů.