Připravovaná sci-fi střílečka Halo Infinite bude podporovat cross-play a cross-progression mezi PC, Xbox Series X/S a Xbox One verzemi, oznámil dnes Microsoft.

Microsoft chce, aby hráči hráli na všech platformách americké společnosti a nejlépe společně. Z toho důvodu nebude problém přenést uložené pozice z příběhové kampaně a postup z multiplayeru na jednotlivé verze hry – stačí se přihlásit ke svému účtu na Xbox Live. Důležité také je, že hráči budou moci hrát společně. Díky tomu bude komunita větší.

PC verze Halo Infinite pro Windows 10 bude navíc podporovat ultraširokoúhlé a superširokoúhlé monitory, triple keybinds a nabídne širokou škálu pokročilých grafických možností. Matt Booty z Microsoft potvrdil, že PC verze se mimo jiné dočká několika vylepšení z Xboxu Series X/S. Konkrétně jmenoval technologii DirectStorage. Ta se má postarat o rychlejší načtení hry. K dispozici bude dokonce i Auto HDR, které vývojáři využívají k vylepšení grafiky.

Přečtěte si také: Nepřátelé v Halo Infinite se budou chovat jinak ve dne a v noci

Mottem Microsoftu je „hráč na prvním místě“.

„Úzce jsme spolupracovali s PC komunitou, abychom zajistili, že Halo Infinite nabídne nejlepší herní zážitek na PC, včetně velmi žádaných funkcí,“ dodal Booty.

Zdá se, že Halo Infinite je na dobré cestě. Vyjít by mělo během podzimu letošního roku pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání bude přidáno do rozsáhlého katalogu předplatného Xbox Game Pass.