Mlčení ohledně next-gen verzí Grand Theft Auto 5 ze strany Take-Two napravuje Sony. Japonská společnost prozradila, jak GTA 5 Expanded and Enhanced Edition poběží na PlayStationu 5.

Jak se očekávalo, Rockstar Games využijí výkon nové generace konzolí, vylepší vizuál a zajistí rychlejší načítání, které bude (doufám) znát i při spouštění GTA Online.

Sony uvádí, že GTA 5 Expanded and Enhanced Edition si na PS5 hráči vychutnají v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Alespoň to slibuje německý web PlayStationu, kde se tyto informace objevily v následujícím odstavci:

„Ještě nikdy jste neviděli zločineckou metropoli Los Santos tak krásnou, když panorama září díky odvážnému grafickému updatu v ostrém rozlišení 4K a město je díky plynulým 60 snímcích neuvěřitelně plynulé a nebezpečné.“

Očekáváme, že stejně poběží next-gen verze oblíbené gangsterské akce od Rockstaru také na Xboxu Series X.

„Verze Grand Theft Auto V nové generace budou obsahovat řadu technických vylepšení, vizuálních úprav a vylepšení výkonu, aby plně využily nejnovější hardware, díky čemuž bude hra krásnější a svižnější než kdykoli předtím,“ vysvětloval tehdy Rockstar. Oficiální informace o next-gen verzích byly od té doby podobně mlhavé.

Nedávno se objevila nová oficiální informace. PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Grand Theft Auto Online zahrnou vylepšení pro vozidla, která nebudou dostupná na starší generaci konzolí a PC. Vybraná vozidla bude možné vylepšit o nové díly, které se promítnou do rychlosti automobilu, a další prvky.

GTA 5 na PS5 a Xbox Series X/S vyjde 11. 11. letošního roku. Příznivci PlayStationu 5 navíc dostanou do GTA Online přístup zdarma po dobu třech měsíců, tedy do února 2022. Poté si budou muset koupit GTA 5, případně samostatně GTA Online.