Prvními hrami Xboxu pro jiné platformy jsou dva zajímavé tituly od studia Obsidian. Řeč je o netradičním mravenčím survivalu Grounded a příběhové středověké adventuře Pentiment. Druhá jmenovaná bude dokonce dostupná už zítra, 22. února/februára na Switch, PS5 a PS4. Grounded se na stejné trojici platforem objeví 16. dubna/apríla. Cross-play bude podporován na Xboxu, PlayStationu, Nintendu Switch a PC.

Pentiment je de facto RPG. Vkročíte do živoucího ilustrovaného světa inspirovaného iluminovanými rukopisy a tištěnými dřevořezy v době, kdy se Evropa nachází na rozcestí velké náboženské a politické změny. Vydáte se v krocích Andrease Malera, mistrovského umělce, který hledá sám sebe uprostřed vražd, skandálů a intrik v bavorských Alpách.

Grounded zve hráče do obrovského, krásného a nebezpečného světa, ve kterém hrajete za děti ve velikosti mravenců. Společně se vydáte na průzkum, budete budovat a snažit se přežít. Pozor si musíte dávat na hejno obřího hmyzu, nejrůznější pavouky a další nástrahy.

Na PlayStation 5 vyjde také Hi-Fi Rush a Sea of Thieves. O tom jsme informovali tady.