Vše směřuje k vydání Grand Theft Auto VI v roce 2025. Podle finančních zpráv plánuje společnost Take-Two Interactive gangsterskou akci uvést na trh v prvních třech měsících roku 2025. Oficiální termín ale ještě nebyl stanoven a může klidně dojít k mírnému odkladu.

Zvenku to vypadá, že jde vše podle plánu. Očekávaná hra vstoupila do závěrečné fáze vývoje. V té se Rockstar zaměřuje na produktivitu, nejvyšší kvalitu a bezpečnost. Proto je zaměstnancům nařízeno od dubna/apríla tohoto roku být v kancelářích pět dní v týdnu. Ve středu to podřízeným v e-mailu sdělila Jenn Kolbe, šéfka vydavatelství Rockstaru, aby se zamezilo dalším únikům a zvýšila se produktivita, uvádí agentura Bloomberg.

„Provedení těchto změn nás staví do nejlepší pozice k tomu, abychom dodali další Grand Theft Auto na úrovni kvality a lesku, která odpovídá rozsahu a ambicím hry,“ uvedla a připomenula plnění harmonogramu vývoje. To má být při práci v kanceláři snazší.

Zaměstnanci ale nejsou s rozhodnutím spokojeni. Co myslíte, sečetly se dosavadní úniky? V září/septembri 2022 unikly gameplay záběry z rané vývoje verze a na konci minulého roku se předčasně objevil první trailer. Možná jsou vývojáři přesvědčeni, že dokážou vytvořit takto ambiciózní a velkou hru ze svých domovů. Na dálku vznikla například akční adventura Marvel's Spider-Man 2 pro PlayStation 5.

Ve videoherním světě má 75 % zaměstnanců pracovat na dálku. Ke změně došlo v době covidu a lidé si pochvalují, že nemusí cestovat do kancelářích, které jsou často v bohatých čtvrtích. Navíc podle průzkumu nemá práce na dálku vliv na produktivitu.

GTA 6 vyjde nejprve na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi Rockstar tradičně nemluví.