Vydavatel očekávané akční adventury Avatar: Frontiers of Pandora se v upoutávce na YouTube pyšní klíčovými detaily souvisejícími s PC verzí. Titul totiž vypadá ambiciózně nejen po stránce hratelnosti, ale i v oblasti vizuálního zpracování jeho světa. Právě ta má být obohacena o speciální prvky, které jsou v novém traileru zvýrazněny.

Ubisoft se chlubí například ray-tracingem, který přinese kvalitnější odrazy ve vodě a přesnější stíny. Zvýrazňuje přitom nabídku pro grafické nastavení, která nabídne řadu možností, jak si s vizuální stránkou hry pohrát, aby bylo dosaženo co nejvýhodnějšího balancu mezi výkonem a kvalitou. To navíc usnadní vestavěné benchmarky, které hráčům pomohou nové nastavení otestovat.

Řadu z natěšených PC fanoušků by mohla potěšit přítomnost technologií AMD FSR 2.0 nebo Nvidia DLSS (u něj ale neznáme verzi) či podpora pro ultrawide monitory. O hladší průběh by se pak měly postarat nejen upscalingové funkce, ale také optimalizace pro procesory s více jádry, aby bylo na pomalejších a rychlejších sestavách dosaženo podobných výsledků.

Podívejte se na ukázku sami, abyste nahlédli do krásně zpracovaných zákoutí Pandory. Avatar: Frontiers of Pandora dorazí 7. 12. a kromě na PC si titul půjde zahrát také přes Xbox Series X/S či PlayStation 5.

LIMITOVANÁ GRAFICKÁ KARTA NA MOTIVY HRY

AMD se pochlubilo speciální verzí grafické karty Radeon RX 7900 XTX, která vznikla na motiv hry nadcházejícího Avatara. Zbarvená je do černé a tyrkysové, avšak bohužel, pravděpodobně si ji nebudete moct koupit. K dispozici nejspíš bude pouze prostřednictvím soutěží od AMD, Ubisoftu a dalších partnerů. Snad nejzajímavější na této kartě je, že se barva mění podle teploty okolí a samotné konstrukce. Zpráva přichází krátce poté, co byl představen model totožné grafické karty na motivy vesmírného RPG Starfield.