Pokračuje přehlídka nepřátel a tvorů v remaku prvního dílu série Gothic. Vývojáři ze španělského studia Alkimia Interactive se pochlubili novou podobou dvou velice nebezpečných protivníků, na které narazíte při prozkoumávání písečného pobřeží Myrtana.

Kromě obvyklých ještěrů se zde vyskytují ohniví ještěři. Jejich hřbety září rudě krvavou barvou a jejich tlamy chrlí strašlivé plameny. Proti těmto protivníkům není boj vůbec jednoduchý. Vyhýbají se jim dokonce i skřeti. Vždyť jednou z ingrediencí Ulu-Mulu je jejich ohnivý jazyk. Při boji s ohnivými ještěry je důležité mít ve výbavě artefakt, který vás ochrání vůči jejich spalujícím plamenům. Nebo je zkuste vylákat do vody. V původní jedničce to fungovalo.

Přichází ohnivý démon. Stvůra věrná svému mistrovi Xardasovi je poslední zkouškou pro ty, kteří hledají tohoto slavného nekromanta ve věži v území skřetů. Démoni jsou služebníky Beliara, boha temnoty, nezávisti a zkázy. S dalšími druhy démonů se můžete setkat ve starobylém chrámu, stejně tak je přivolat ovládnutím černé magie. Ale na to si dávejte pozor.

Pokud chcete vidět více artworků, tak předtím byl ukázán koncept s obrovským močálovým žralokem, ohniště ve Starém táboře, zmodernizované Harpyje nebo Krysokrt.

Gothic 1 Remake by měl vyjít v letošním roce pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.