Vývojáři ze studia Alkimia Interactive si pro fanoušky Gothicu připravili hezké vánoční překvapení. Ve speciálním videu popřáli hráčům nejen veselé Vánoce, ale také přinesli nostalgický návrat do Starého tábora prostřednictvím screenshotu z remaku prvního Gothicu. Ten doplňuje atmosférický soundtrack od Kaie Rosenkranze. Samotná znělka, jež hraje při procházce táborem, je mírně obohacena.

„Vracíme se na místo, kde to všechno začalo – do Těžařské kolonie. Vychutnejte si pohled do Starého tábora a naši snahu o vytvoření věrného zážitku,“ dodávají tvůrci a slibují více informací v roce 2023.

„Starý tábor je největším a nejstarším táborem v Kolonii. V době, kdy ještě neexistovala Bariéra, byl také táborem jediným. Sídlili v něm královští vojáci, kteří dohlíželi na plnění těžebního plánu. Ovšem při vzpouře trestanců po vzniku Bariéry byli všichni vojáci zabiti a vládu nad táborem, doly a prakticky celou Kolonií převzali Rudobaroni v čele s Gomezem. A ti s radostí pokračovali v tom, co zde říše započala, tedy v těžbě rudy. Odměnou za to jim jsou bohaté dodávky všeho možného zboží, které s nimi král směňuje za magickou rudu. A to z nich činí ty nejbohatší muže pod celou Bariérou,“ popisuje fanouškovská stránka Gothicz.net.

Gothic Remake by měl dle původních plánů vyjít v roce 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.