Aktualizováno: God of War z roku 2018 zabíralo na PlayStationu 4 zhruba 45 GB. Ve své době to nebylo málo, ale oproti nadcházejícímu pokračování je to nic. God of War: Ragnarök má totiž více než dvojnásobnou velikost.

Podle twitterového uživatele lfnoelb, který druhé a závěrečné dobrodružství Krata v severské mytologii stahoval, vyžaduje PS4 verze 118,509 GB.

Jak se očekávalo, díky lepší kompilaci dat je velikost na PlayStationu 5 o něco menší. V evropské verzi je to přes 90 GB, zatímco v americké verzi 84 GB.

Nesmíme ale zapomínat, že tvůrci na hře stále pracují. V současné době připravují takzvaných day one patch, jenž dorazí v den vydání, aby opravil chyby a případně vylepšil optimalizaci. Na druhou stranu, v budoucnu může dojít ke snížení požadované velikosti. To se dříve také dělo.

Vývojáři ze studia v Santa Monice už dříve upozorňovali, že hra je větší, než původně předpokládali. To naznačuje větší množství obsahu. Čekat máme více vedlejšího obsahu. Po příběhové stránce zdroje uvádějí přibližně 20 hodin. Z toho 3,5 hodiny mají tvořit filmečky. Na hraní tedy zbývá nějakých 16 hodin. Fanoušci, kteří si Ragnarök zamilují a budou chtít splnit všechny výzvy a vše prozkoumat, tak se mají připravit na nějakých 40 hodin.

Velmi podobně to bylo v případě God of War z roku 2018. Tam šlo příběh dohrát za přibližně 11 až 12 hodin, zatímco příběh s vedlejšími úkoly hráčům trvat 32 hodin. U Ragnaröku tak podle všeho došlo k mírnému natáhnutí příběhu a většímu množství vedlejšího obsahu.

God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.