Tak jsme se dočkali. Pokud máte dohrané God of War: Ragnarök a chcete si příběh prožít znovu, ale při drsnější obtížnosti, tak dorazil režim New Game Plus. Vývojáři ho už koncem loňského roku slibovali na jaro 2023. To se jim podařilo dodržet.

V New Game Plus můžete projít druhý severský příběh Krata a jeho syna od začátku s dříve odemčeným vybavením a dovednostmi. Od začátku budete mít k dispozici dokonce i oštěp, ovšem pouze v bitvě. Při průzkumu prostředí ho můžete použít až později. Co naopak mít nebudete, tak jsou speciální šípy. Ty získáte až v průběhu příběhu.

Počítejte s tím, že nepřátelé jsou silnější než dříve. Proto je vhodné předělat své vybavení na novou úroveň Plus, abyste měli šanci přežít souboje. Na druhou stranu New Game Plus zvyšuje také maximální úroveň Krata.

Fanoušci ocení nové vybavení, například zbroj Černého medvěda, která zvyšuje sílu a obranu. K dispozici budou také zbroje Spartan, Ares a Zeus, přičemž každá z nich nabídne různé schopnosti a výhody. Sparťanská zbroj, včetně štítu, odkazuje na původní první díly God of War a nabízí nejtěžší výzvu, protože nezvyšuje žádné statistiky a nemá žádné perky. Další dvě zbroje jsou z God of War (2018). Pakliže takovou výzvu nechcete, tak můžete zkusit alternativní barevné verze již existujících zbrojí.

V neposlední řadě Niflheimu najdete arénu pro testování vybavení, kde si můžete vybrat společníka. Na výběr není jen Atreus s Kratem a Freya, nýbrž také Brok, Sindri, Angrboda, Ingrid, Thor a Thrúd. Tvůrci se těší, jaké nezapomenutelné momentky vzniknou ve fotografickém módu. God of War: Ragnarök si můžete zahrát ještě v černobílém ztvárnění a užít si nová kouzla.

Ti, kteří touží po nejtěžší možné výzvě, tak si mají zvolit nové postihy v kombinaci s vybavením Sparťana. Hodně štěstí při likvidování závěrečných bossů, s nimiž si vývojáři ze Santa Monicy pohráli tak, aby vás znovu překvapili.