V říjnu tohoto roku pro PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox vyjde Ghostbusters: Spirits Unleashed. Jedná se o asymetrickou multiplayerovou akci od studia Illfonic, autorů Friday the 13th: The Game a Predator: Hunting Grounds. Kromě toho bude titul podporovat sólové bitvy s umělou inteligencí.

Po vzoru předchozích projektů vývojářů nabídne Ghostbusters: Spirits Unleashed bitvy čtyři na jednoho. Čtyři hráči se stanou krotiteli duchů, zatímco zbývající hráč bude mít na starost nebezpečné a někdy legrační duchy.

Krotitelé duchů budou hrát z pohledu první osoby a budou mít nejen známá protonová děla, ale samozřejmě také pasti na duchy a měřiče PKE. Vaším úkolem bude najít ducha, přemoci ho a ve správný čas ho uvěznit do pasti.

Jako duch budete naopak moci využívat létání a teleportovat se po mapách pomocí trhlin, ovládat předměty, abyste se skryli, využívat sliz a vyvolávat strašidelné přisluhovače. Kromě toho budete také teorizovat běžné občany.

Fanoušci jsou lákáni na známou hasičskou zbrojnici z filmu a úpravu svých krotitelů i ducha. Nechybí vylepšování výbavy a schopností, stejně tak trénink dovedností. Potěší i přítomnost Winstona Zeddemorea, kterého opět namluvil Ernie Hudson, a Raye Stantza v podání Dana Aykroydse.

Ghostbusters: Spirits Unleashed vyjde 18. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Za předobjednávku získáte pokročilý přístup k řadě herních předmětů, včetně Slimera, vlastního vrhače částic, protonového balíčku a speciálního barevného oblečení.

Podívejte se na gameplay záběry: