Fanoušci Ghost of Tshushima se těší na nedávno oznámené rozšíření s novým ostrovem Iki a dalším obsahem. Co přesně bude součástí expanze možná prozrazuje únik. Údajný tester se zmiňuje o délce nového příběhu a tvrdí, že je mnohem lepší než příběh v původní hře. Očekávat máme nová zvířata, nové oblečení a mnoho dalšího.

Jak dlouhý bude příběh na novém ostrově Iki? Údajný tester tvrdí, že tento příběh je přibližně na 15 až 20 hodin. Jeho výpočet vychází především z hlavních úkolů. Jinými slovy, na ostrově bychom mohli strávit mnohem více času: ať už průzkumem nového herního světa, tak plněním vedlejších úkolů a různých aktivit.

Podle testera je příběh Jina Sakaie na ostrově Iki dobře promyšlený, zajímavý a v mnoha ohledech lepší než příběh původní hry Ghost of Tsushima. Velikost ostrova se má podobat centrální části Cušimy a při průzkumu se máme setkat s novými druhy zvířat, včetně leopardů, veverek a opic.

Na ostrově má být dokonce sopka a připravit se prý můžeme na nové vybavení. Vývojáři připravili nové sady lehkého, středního a těžkého brnění, stejně tak nové brnění pro koně. Lehká zbroj má podle informací testera disponovat kapucí a připomínat kostým nindža bojovníka ze starších filmů - vybavení má poskytovat bonusy ke krytí a poškození z luku a o 20 procent rychlejší útoky mečem nebo lukem.

S tím má jít ruku v ruce nový bojový postoj s vysokými kopy v kombinaci s údery čepelí. Součástí mají být další přívěšky, svatyně, nové flétnové skladby, desítky nových talismanů s různými účinky a ochuzeni nemáme být ani o nové typy Mongolů.

Vraťme se ještě k zajímavému novému obsahu. Údajně mají existovat pochodně, protože část děje se odehrává v jeskyni.

Tak uvidíme, zda má údajný tester pravdu. Rozšíření s ostrovem Iki je součástí Director's Cut edice Ghost of Tsushima. Ta vyjde 20. 8. letošního roku pro PS4 a PS5. Iki DLC bude možné zakoupit jako upgrade na Director's Cut edici a na PS5 hra nabídne několik dalších funkcí a vylepšení. Více jsme psali zde.