Začala nová éra Fortnite. Třetí kapitola battle royale fenoménu skončila velmi rychle, ostrov byl zničen a hráči dostali za úkol postavit/spojit nový ostrov z rozbitých kousků. Záznam zde.

Teď je tady čtvrtá kapitola Fortnite a její první sezóna, která přináší zajímavé novinky. Jednou z největších jsou motorky jako nový dopravní prostředek. Jak se dá očekávat, z motorek bude možné za jízdy střílet.

Těšit se můžete na Geralta z Rivie ze Zaklínače a jako skin se připojí také Doomslayer ze série Doom, Hulk, Deku z My Hero Academia a nějaké cameo si střihne také youtuber Mr. Beast.

Tím ale spojení nekončí. Nový ostrov je totiž jakousi skládačkou z jiných světů, a tak neutichající boje budou probíhat kolem Kaer Morhen ze Zaklínače a dalších zajímavých míst nejen z tohoto fantasy dobrodružství, nýbrž také z pekelné střílečky.

Za další velkou změnu v hratelnosti komunita považuje Augmented Abilities. V určitých intervalech během zápasů budou mít hráči na výběr mezi dvěma náhodnými Reality Augments. Ty poskytnou určité výhody, například rychlejší nabíjení u některých zbraní. Čím déle dokážete přežít v zápase, tím více těchto výhod můžete nasbírat.

Součástí tohoto všeho je Unreal Engine 5.1. Epic Games využívá nejnovější verze technologií Nanite, Lumen, Virtual Shadow Maps a Temporal Super Resolution. A těšit se můžete také na několik nových zbraní.

Fortnite si můžete zdarma zahrát na PC, posledních dvou generací konzolí PlayStation a Xbox, Nintendu Switch a Androidu.

Lákadlo na čtvrtou kapitolu Fortnite