Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Každoroční Gamescom v Kolíně nad Rýnem se letos neuskuteční ve standardní podobě. Původně se měl veletrh konat od 25. do 29. 8., ale globální pandemie zapříčinila, že Německo plánuje prodloužit zákaz všech hromadných akcí až do 31. 8. To je stopka i pro Gamescom, který se letos uskuteční digitální formou. Více informací se máme dozvědět brzy.

- Xbox Game Pass přidává nové hry. Do předplatného pro Xbox One míří indie hry z programu ID@Xbox: The Long Dark (již dostupná), Gato Roboto (od 21. 4.), Deliver Us The Moon (od 23. 4.), HyperDot (od 30. 4.) a Levelhead (od 30. 4.). Tyto tituly se v dohledné době dostanou také do PC předplatného společně s českou hrou Machinarium a novinkou Gears Tactics.

- Studio DICE hledá umělce, který bude pracovat v kancelářích v Los Angeles. Mezi požadovanými dovednostmi je vynikající porozumění anatomie, hmotnosti a siluet. Výhodou je znalost vojenské techniky. DICE se proslavilo sérií Battlefield a fanoušci očekávají šestý díl, případně Bad Company 3.

- Kompetitivní střílečka Valorant od Riot Games má ambice prorazit v eSportu a spekuluje se o mobilní verzi. Uživatel Redditu s přezdívkou Spacixr si chtěl zahrát Valorant na svém notebooku v režimu tabletu. Výsledkem byla obrazovka s ovládacími prvky navržené pro dotykové zařízení.

- Do 28. 4. je v nabídce Humble 2K Game Together Bundle, který obsahuje PC hry The Darkness 2, Spec Ops: The Line, Sid Meier's Pirates a Carnival Games VR za 1 euro. Když zaplatíte necelých 12 euro, tak se vám odemknou ještě hry BioShock: The Collection, The Golf Club 2019 Featuring PGA Tour, Sid Meier's Civilization III: Complete a NBA 2K Playgrounds 2. Za 18,50 euro získáte ještě NBA 2K20, WWE 2K20, Borderlands: The Handsome Collection, Borderlands Game of the Year Enhanced a XCOM: Enemy Unknown Complete Edition.

- Na oznámení související s modrým ježkem si počkáme. Sega z důvodu pandemie koronaviru Covid-19 odložila plánovaný digitální panel Sonic SXSW 2020, na kterém se měla věnovat novým projektům v rámci Sonic the Hedgehog. Panel byl odložen na neurčito.

- Tvůrci Horizon Zero Dawn hledají vedoucího animátora, který bude mít na starost tým starající se o animace pohybů a chování zvířat. Vypadá to, že se vývoj dosud neoznámeného Horizon Zero Dawn 2 dostává do důležité fáze.

- Studio Saber Interactive má nadále v plánu spolupracovat s 2K Games na NBA 2K Playgrounds, a to i přesto, že vývojáře nedávno koupila společnost Embracer Group (THQ Nordic) za 525 milionů dolarů.

- Blíží se odklad další PS4 exkluzivity? Kanadská verze oficiálních PlayStation stránek u Ghost of Tsushima místo 26. 6. 2020 uvádí 1. 8. 2020, což je ovšem sobota. Buď jde o chybu nebo jen dočasné datum. Po odkladu The Last of Us Part II na neurčito bychom se odkladu u Ghost of Tsushima nedivili, když má vyjít jen měsíc původním datu u pokračování The Last of Us, které nyní nemá žádné datum vydání.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: