Aktualizace: Kreativní ředitel Mike Brown na Twitteru vysvětlil, že Forza Horizon 5 na Xboxu Series X poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu v módu Performance. Původně to vypadalo, že toto rozlišení bude možné pouze při 30 fps. Z toho důvodu se objevily negativní názory, že arkádové open-world závody nevyužijí novou generaci konzole Microsoft na maximum.

Uvidíme, jaký rozdíl bude mezi jednotlivými režimy kvality. Lze očekávat, že 4K/30 fps nabídne o něco lepší kvalitu grafiky, zatímco 4K/60 fps přinese lepší závodní dynamiku.

Na méně výkonném Xboxu Series S to bude 1080p při 60fps.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Včera odhalená Forza Horizon 5 sází na rozsáhlý otevřený svět různorodého a pestrobarevného Mexika. Na hráče čekají písečné pouště, husté tropické džungle, zasněžené vrcholky sopky i města. Svět bude tvořit 11 odlišných biomů, do nichž promluví roční období a dramatičtější a proměnlivější počasí než ve Velké Británii u Forzy Horizon 4.

České a slovenské hráče potěší potvrzení českých titulků, ale majitele Xboxu Series X zase naštve, že arkádové závody nevyužijí nejvýkonnější konzoli na světě na maximum, i když vývojáři tvrdí, že ano, ale bude to znát pouze na grafice.

Forza Horizon 5 poběží v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu na Xboxu Series X a v rozlišení 1080p při 30 snímcích na Xboxu Series S. V Performance si hru užijete při 60 snímcích za sekundu, ale dosud nevíme, jakou oběť tato možnost přinese. Spekuluje se o snížení rozlišení.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Ray tracing pocítíte pouze ve ForzaVista. Jinde speciální efekty bohužel nenajdete. V současné době nevíme, jak se s hrou popasují konzole Xbox One a Xbox One X. Místo toho Microsoft slibuje cross-play a cross-save, ale nebude možné přenášet uložené pozice mezi Steamem a Xboxem. Na druhou stranu, hraní napříč platformami potěší.

„Vydávejte se na výpravy v pestrém a neustále se měnícím otevřeném světě se zábavným ježděním a závoděním bez hranic v mexické krajině se stovkami nejlepších aut světa. Prozkoumejte rozmanitý svět plný protikladů a krásy. Objevte živoucí pouště, bohaté džungle, historická města, skryté trosky, nedotčené pláže rozlehlé kaňony a sopku se zasněženým vrcholem tyčícím se do oblak,“ láká tisková zpráva.

„Ponořte se do rozsáhlé kampaně se stovkami výzev a odměn za to, že budete dělat to, co máte rádi. Poznejte nové postavy a rozhodujte o výsledcích příběhových misí v Horizonu. Překonejte někdy až nebezpečné rozmary mexického klimatu, jako jsou obrovská písečná tornáda a nelítostné tropické bouře v měnícím se světě, kde se roční doby střídají každý týden. Budou na vás vždy čekat nové události, výzvy, odměny a věci do sbírky v nových oblastech, které můžete objevovat.“

Přečtěte si také: Starfield nám umožní přidat se k různým frakcím

„Pomocí sady nástrojů EventLab si vytvářejte zábavu podle své chuti s vlastními závody, výzvami, kaskadérskými úkoly a novými herními režimy. K dispozici máte víc možností přizpůsobení svých aut než kdy dřív. Pomocí funkce Gift Drops můžete své výtvory sdílet s ostatními,“ dodává oficiální popisy hry.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. Od prvního dne bude dostupná v Xbox Game Passu.

Přečtěte si také: Halo Infinite předvádí bezplatný multiplayer