Pokud si chcete zahrát PC verzi závodů Forza Horizon 5 na volantu, budete nepříjemně překvapeni. Nové závody mají problémy se spoustou volantů. Nejčastěji vyskakuje hláška „Controller disconnected“ (ovladač odpojen). Jsou ale i případy, kdy se chybová hláška nezobrazí, avšak po spuštění hry velmi často nefunguje Force Feedback.

Například volanty značky Fanatec způsobují crash hry. Za další problémy nemohou volanty od značek jako Thrustmaster, Logitech nebo Fanatec, chyba je ve hře a vývojáři pracují na patchi, aby daný bug opravili. K vydání patche má dojít do konce listopadu.

Společnost Thrustmaster nás informovala o situacích s jejich volanty v PC verzi Forza Horizon 5:

- Pro Thrustmaster T248 / Thrustmaster T-GT / Thrustmaster TS-XW: jakmile spustíte hru zobrazí se hláška „Controller disconnected“ („Ovladač odpojen“)

- Pro Thrustmaster T150, TMX, T300, TX, TS-PC se chybová hláška ve formě „Controller disconnected“ nezobrazuje. Avšak po spuštění hry velmi často nefunguje Force Feedback.

Ve verzích hry pro Xbox Series X/S a Xbox One fungují všechny volanty bez problémů (ty, co podporují Xbox). Jediný známý problém se týká Thrustmaster sekvenční řadící páky a ruční brzdy TSSH – ve hře není detekováno a rozpoznáno.