Od příštího týdne bude v rámci GeForce Now hra Fortnite spuštěna v časově omezené uzavřené betaverzi pro chytré telefony, a to prostřednictvím webového prohlížeče Safari v systému iOS a aplikace GeForce Now pro Android.

Se spuštěním beta verze bude GeForce Now jedinou možností pro majitele chytrých telefonů a tabletů s logem nakousnutého jablka, jak si zahrát Fortnite. Hra byla odstraněna z App Store kvůli porušení pravidel a od té doby se společnosti Epic Games a Apple soudily. Zatím nevyhrála ani jedna, Apple musí povolit externí platební metody ve hrách i aplikacích, zatímco Epic musel okamžitě zaplatit Applu 30 procent ze zisku Fortnite za dobu, kdy ve hře byla alternativní platební metoda. Současně Apple nemá povinnost vrátit Fortnite zpět na App Store.

Do bety se mohou registrovat všichni členové GeForce Now a pomohou tak otestovat kapacitu serverů, kvalitu grafiky a zejména funkčnost nových ovládacích prvků uzpůsobených pro dotykové displeje. Členové budou do beta verze přijímáni po skupinách v průběhu následujících týdnů.

Vylepšené ovládání na dotykových displejích přináší úzká spolupráce s Epic Games. Hry z knihovny GeForce Now si členové dosud skvěle vychutnali například s gamepadem. Ovládání přizpůsobené dotykovým displejům, které nyní do služby implementuje tým GeForce Now, nabízí hráčům volbu více možností. Hrou Fortnite počínaje.

Pro možnost registrace do uzavřené bety je potřeba být členem GeForce Now. Úrovně Priority nebo RTX 3080 hráčům nabízí přednostní přístup serverům a delší dobu relace, placené členství GeForce Now však k účasti není nutné.

DALŠÍ HRY S DOTYKOVÝM OVLÁDÁNÍM

Cloudové hraní na chytrých telefonech je pro vydavatele skvělou příležitostí, jak dostat své tituly do rukou více hráčů. Zejména ve verzích vhodných pro ovládání na dotykových displejích. Počítačové hry nebo herní enginy, jako je Unreal Engine 4, které podporují dotykové funkce systému Windows, mohou snadno umožnit podporu takového ovládání v rámci GeForce Now.

Společnost Nvidia spolupracuje s dalšími vydavateli, aby se GeForce Now rozrostla o další hry s podporou integrovaného ovládání na dotykových obrazovkách. Jejich hry se tak dostanou k milionům nových hráčů se zařízeními na OS Android a iOS Safari.

GFN Thursday - novinky v knihovně:

  • The Anacrusis (novinka - Steam a Epic Games Store, 13. 1.)
  • Supraland Six Inches Under (novinka - Steam, 14. 1.)
  • Galactic Civilizations 3 (zdarma na Epic Games Store, 13. - 20. ledna)
  • Ready or Not (Steam)