Dlouhá cesta Fortnite na přenosná zařízení je u konce. Zahrnovala stažení z obchodů, soudní procesy i obstrukce. Více si o ní můžete přečíst například v našem článku z července. Epic na mobilní zařízení vydává Epic Games Store, launcher pro jeho mobilní hry.

Ten je dostupný jak pro Android, tak právě pro iOS v zemích Evropské unie. Kvůli změnám v zákoně o digitálních obchodech totiž musí Apple povolit instalaci aplikací i z jiných zdrojů než z App Store. Nyní si tedy můžete stáhnout Epic Games Store ze stránek Epicu.

V obchodě jsou zatím k dispozici tři hry, kromě Fortnite i spin-off Rocket League Sideswipe a Fall Guys. Pro ně značí vydání launcheru i vydání mobilního portu jako takového. Všechny hry jsou free-to-play. Kromě nich si ještě v rámci obchodu můžete stáhnout aplikaci Postparty pro zachycování herních okamžiků a jejich sdílení.

Ve všech mobilních hrách jsou také k dispozici nové výzvy, za jejichž splnění můžete získat například skin Katalina do Fortnite, ale i skin do Fall Guys a auto do Rocket League Sideswipe.

Připomínáme také, že ve Fortnite právě probíhá nová část čtvrté sezóny s podtitulem Absolute Doom. Podívejte se na záznam našeho streamu z hraní.