Blíží se konec třetí kapitoly Fortnite. Společnost Epic Games významně urychluje změny v populární battle royale akci a na prosinec avizuje událost Fracture, která ukončí třetí kapitolu Fortnite.

První i druhá kapitola trvaly přibližně dva roky. První kapitola měla deset sezón a osm sezón měla druhá kapitola. Z tohoto pohledu je rozhodnutí vývojářů trochu překvapivé. I když možná chce Epic včas ukázat sílu Fortnite, když krátce předtím dojde ke spuštění Call of Duty: Warzone 2.0 od Activisionu. Tohle Epic umí, v době vydání Apex Legends nabídl hráčům battle pass do Fortnite zdarma.

Fracture odstartuje 3. 12. letošního roku ve 22:00 našeho času. Každá kapitola končila významnými změnami na herním ostrově. Na konci první kapitoly v říjnu 2019 došlo k vysátí mapy černou dírou, zatímco ve finále druhé kapitoly loni v prosinci se ostrov převrátil vzhůru nohama a odkryl novou mapu pro třetí kapitolu. Každá kapitola také přidala nové prvky, například plavání a používání vozidel a lodí v druhé kapitole, stejně tak běh a režim bez stavění ve třetí kapitole.

Co přinese čtvrtá kapitola? Mezi fanoušky se nejčastěji objevuje teorie se slibovaným Unreal Editorem, výkonnější verzí editoru map. Sweeney ale nově uvedl, že z konce roku 2022 se termín vydání editoru posunul na konec ledna. Nadále platí větší zaměření na obsah vytvořený komunitou. Mimo jiné chce Epic dát tvůrcům obsahu možnost zpeněžit svou práci. Už teď mají hráči polovinu herního času věnovat zážitkům od tvůrců obsahu.

Co tedy jiného? Hráči by přivítali možnost pokračovat na současné mapě a zároveň návrat mapy z druhé kapitoly. S touto myšlenkou si pohrává konkurence, tak možná se chytí i Epic.