Dříve bylo oznámeno, že se na vývoji hry Fort Solis, kterou vytváří vývojáři z polského studia Black Drakkar Games a anglického studia Fallen Leaf, budou podílet herci Troy Baker, Julia Clark a Roger Clark. Tehdy se dokonce vyfotili v oblecích na snímání pohybu.

Nějaký ten čas uplynul a na konferenci Summer Game Fest nám byl herní titul představen. Půjde o AAA thriller pro jednoho hráče, jenž se odehrává na Marsu. Vše přitom budeme hrát z pohledu třetí osoby

Zazní rutinní poplach, na který zareaguje inženýr Jack Leary. Jakmile dorazí do neaktivní pevnosti Solis, tak znervózní. Důvodem je absence veškerého personálu. S pokračováním noci se situace začíná vymykat kontrole. Zaměstnanci se sice začnou postupně objevovat, ale s tím se pomalu odhalí i záhadný důvod pro postavení pevnosti. Jack se pokusí uniknout se všemi informacemi, ale hlavně živ a zdráv.

Fort Solis si bude zakládat na strhujícím příběhu plném momentů, které mají více vyústění. Hráči budou moci objevovat Mars jak na povrchu, tak i v hlubinách. Hlavní lokace přitom bude obsahovat až devět samostatných struktur.

Momentálně nemáme k dispozici informace o datu vydání a pořádně ani nevíme, na jakých platformách bude titul Fort Solis dostupný. Dá se pouze přidat do seznamu přání ve službě Steam, z čehož vyplývá, že na PC si jej zahrajeme. Místo toho víme, že je postaven na Unreal Enginu 5 a jde o něco mezi AAA a nezávislou produkcí. Rozpočet je 10 milionů zlotých (přes 53 milionů korun).