Aktualizace: Počet hráčů na Steamu neustále roste. V době aktualizace hrálo Black Myth: Wukong současně 2 209 520 hráčů. S přehledem jde o nejhranější titul pro jednoho hráče. Dokonce překonává Palworld (2,1 milionu) a Counter-Strike 2/CS:GO (1,8 milionu). Nemluvě o Dotě 2.

Black Myth: Wukong je druhou nejhranější hrou historie na Steamu. Rekord drží PUBG: Battlegrounds (3,2 milionu). Co myslíte, překoná jej?

PŮVODNÍ ZPRÁVA

O akční adventuru zasazenou do čínské mytologie je neuvěřitelný zájem. Hra Black Myth: Wukong je v prvních hodinách natolik populární, že překonala rekord, který držel Cyberpunk 2077 od polského CD Projektu RED.

Novinka od čínského studia GameScience překonala hranici jednoho milionu současně hrajících hráčů během 60 minut od premiéry. Držitelem tohoto titulu byl Cyberpunk 2077, kterému se podařilo dosáhnout milionu za 160 minut.

Black Myth: Wukong je podle SteamDB v současné době nejhranější hrou na Steamu. Ve hře bylo současně 1 443 570 lidí. To je o téměř 400 tisíc více než kolik měl během prvních hodin Cyberpunk 2077 v roce 2020. Tohle číslo může odpoledne ještě vzrůst, hra byla odemčena ve čtyři ráno našeho času.

Jen pro zajímavost, Elden Ring měl rekord 953 000 hráčů. Black Myth: Wukong se dokonce podařilo předstihnout velice oblíbené hry jako Dota 2 (1,295 milionu) a Lost Ark (1,325 milionu). Pouze na tři hry akční dobrodružství Opičího krále nestačí. Těmi jsou PUBG: Battlegrounds (3,2 milionu), Palworld (2,1 milionu) a Counter-Strike 2/CS:GO (1,8 milionu).

Škoda, že nevíme, kolik hráčů hraje na PlayStationu 5. Na Xboxu Series X/S se Black Myth: Wukong objeví později. Vývojáři potřebují více času na optimalizaci.

Pokud hledáte naši recenzi, tak hru jsme v předstihu neobdrželi. Dnes ráno jsme si ji koupili a pustili se do hraní.