Aktualizace: Netrvalo dlouho a Ubisoft přinesl podrobnosti. V rámci oslav pátého výročí Far Cry 5 dnes večer vydává bezplatnou aktualizaci, která umožní zahrát si tuhle first-person střílečku při 60 snímcích za sekundu na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Majitelé Xboxů se také dočkají lepšího rozlišení, a to 1920x1080 na Xboxu Series S a 3840x2160/4K na Xboxu Series X. Na PS5 zůstává dynamické rozlišení kolem 2880x1620.

Kromě aktualizace bude Far Cry 5 od 23. do 27. 3. zdarma k zahrání nejen na konzolích současné generace, ale také na PC (Ubisoft Store a Epic Games Store), Xbox One a PS4. Také bude hra ve slevě až 85 % v závislosti na platformě. Veškerý postup dosažený během bezplatného víkendu se přenese, pokud přejdete na plnou hru na stejné platformě.

Podívejte se na trailer:

PŮVODNÍ ZPRÁVA

U příležitosti pátého výročí si Ubisoft vzpomněl na Far Cry 5 a oznámil aktualizaci. Podrobnosti zatím chybí, ale krátký tweet slibuje mimo jiné velmi žádanou funkci pro konzole současné generace.

Co fanoušci tolik chtějí? Vypadá to, že hra na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S nabídne 60 snímků za sekundu. Far Cry 5 totiž na nejnovějších konzolích běží pouze při 30 snímcích. Tedy až na Xbox, kde podporuje FPS Boost.

Dle tweetu toho v následujících třech týdnech bude více, tak uvidíme, co všechno má Ubisoft pro Far Cry 5 v plánu.

Kromě toho je tady méně povedené Far Cry 6 a spekulace z konce ledna tohoto roku zmiňovaly práci na Far Cry 7 a multiplayerovém titulu z tohoto universa. Druhý projekt je údajně zasazen do aljašské divočiny a inspirován úspěšným Escape from Tarkov. Prý bude sázet na obtížnost a počítá se s permadeath (situace, kdy se po smrti nemůžeme oživit), kontrakty a baťůžkovým systémem. Příběh klasického Far Cry 7 by se mohl odehrávat v podobném prostředí.