Ničíte naši hru, vzkazují naštvaní fanoušci společnosti Epic Games kvůli kontroverznímu rozhodnutí vypnout obchodování a výměnu předmětů ve hře Rocket League. K ukončení služby dojde 6. 12. letošního roku v jednu ráno našeho času. Hráči nepřijdou o žádné předměty, které dříve vyměnili.

Vývojáři ze studia Psyonix vysvětlují, že jejich cílem je sjednotit nabídku s politikou Epic Games. Ve Fortnite ani v jiných hrách Epicu není možné předměty vyměňovat a prodávat. V budoucnu se prý mohou některá vozidla z Rocket League objevit v jiných hrách Epicu. Má to podpořit vlastnictví napříč hrami. To zní trochu jako NFT.

Hráči na Redditu a jinde konec obchodování a výměny předmětů silně kritizují. Mnozí ho považují za špatný vtip a jsou přesvědčeni, že v budoucnu bude chtít Epic z Rocket League rejžovat více peněz skrz mikrotransakce. Jiní se snaží Epic přesvědčit ke změně názoru a připomínají úspěch Counter-Striku a Team Fortress 2. Oba tituly od Valve stojí na obchodování s předměty.

„Vadí jim obchodování mezi hráči, protože jim zabíjí prodeje. To je jediný důvod. Místo toho, aby si hráč koupil náhodnou nálepku za 2 000 kreditů, tak ji můžete získat od jiného uživatele za zlomek ceny. Tím, že tuhle možnost eliminují, tak nás nutí používat jejich obchod a mikrotransakcemi,“ je přesvědčen jeden z nespokojených hráčů.

Tady je vhodné připomenout šetření a propouštění Epicu, protože Fortnite nevydělává dostatek peněz. Více jsme napsali tady.