F1 2021 vyjde 16. 7. letošního roku a přinese rozšířený režim kariéry s kooperací pro dva hráče, speciální příběhový mód a později i tři nové okruhy. Titul dorazí na PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One a PC.

Velké lákadlo F1 2021 představuje příběhový mód Braking Point. V něm se odehraje epická cesta, kdy se z Formule 2 dostanete až na vrchol světa Formule 1 a stanete se celebritou tohoto světa. Braking Point vás má ponořit do okouzlujícího světa královny motorsportu a umožnit vám ochutnat životní styl, jenž vládne na trati i mimo ni: rivalita, emoce a odhodlání jsou nezbytné k soutěžení na nejvyšší úrovni. V příběhovém módu se vrátí Devon Butler, kterého můžete znát jako vašeho největšího soupeře z F1 2019.

„Braking Point je vzrušující inovace, kterou připravujeme roky. Jsme hrdí na to, že můžete rozšířit herní zážitek a umožnit hráčům prožít vzestupy i pády Formule 1 na trati i mimo ni,“ řekl Lee Mather, šéf franšízových her v Codemasters. „Breaking Point mění hru a staví hráče do středu pozornosti v největší závodní podívané na planetě.“

Kariéra vám umožní připojit se online s kamarádem a užít si kooperaci, případně si vybrat různé týmy a soupeřit na trati v synchronizovaných závodech. Každý z jezdců má plnou kontrolu nad svými asistenty, což dovolí hráčům všech dovednostních úrovní spojit se a soutěžit společně. Kariéra zahrne také Real-Season Start. Díky němu můžete začít kdykoli v sezóně s postavením jezdců a týmů ze skutečného světa Formule 1.

Tři nové okruhy (portugalské Portimão, italská Imola a Džidda v Saúdské Arábii) dorazí do F1 2021 později ve formě bezplatného dodatečného obsahu.

V F1 2021 se vrací My Team s možností vytvořit si vlastní tým a rozhodovat o všem, co se ho týče, split-screen pro dva hráče, možnost zvolit si kratší sezónu v F1 i F2, integrace esports a přístupná hratelnost pro méně zdatné závodníky.

Poprvé hra využije novou generaci konzolí - Xbox Series X|S a PlayStation 5, kde se pochlubí lepším vizuálem a rychlejšími časy načítání. Hra podporuje bezplatné vylepšení Xbox One verze na Xbox Series X|S a PlayStation 4 verzi na PlayStation 5.

Za předobjednávku Standard Edition obdržíte Braking Point Content Pack, sadu exkluzivních herních předmětů (avatar, livrej, kombinéza, rukavice, přilba, vítězné radovánky v rádiu) inspirovaných fiktivními hvězdami nového příběhu (Devon Butler, Aiden Jackson a Casper Akkerman) a 5000 PitCoins.

U digitální Deluxe Edition najdete navíc sedm dosud nepředstavených ikonických jezdců F1 pro použití v My Team, další obsah pro přizpůsobení, 18 000 PitCoins a možnost zahrát si F1 2021 o tři dny dříve.

V australském Melbourne letos probíhají úpravy tratě a začátkem roku se upravovala desátá zatáčka ve Španělsku. V současné době nevíme, zda F1 2021 zahrne i tyto změny. Codemasters se loni vyjádřili, že příprava nových okruhů trvá dlouho. Což je důvod, proč nereagovali na změny kalendáře z důvodu koronaviru a v F1 2020 místo toho byl původní harmonogram s dříve potvrzenými okruhy.

Loni na základě zpětné vazby Landa Norrise upravili vývojáři profil zatáčky 14 na španělském okruhu, který byl ve hře špatně již od roku 2015.

Je možné, že by se v F1 2021 mohl objevit zkrácený oválový profil tratě v Bahrajnu, kde se loni závodilo. Technicky je ve hře namodelovaný.

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

  • Operační systém: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i3-2130 / AMD FX 4300
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafika: Nvidia GeForce GTX 950 / AMD Radeon R9 280
  • DirectX: 12
  • Místo na disku: 80 GB

DOPORUČENÉ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

  • Operační systém: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5 9600k / AMD Ryzen 5
  • Paměť: 16 GB RAM
  • Grafika: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti / AMD Radeon RX 590
  • DirectX: 12
  • Místo na disku: 80 GB